2024-05-20 3377 浏览
早几日老婆介绍湾仔有间港式茶餐厅叫蔷红,有好美味嘅烧春鸡食,于是就同老婆和女儿去品尝一下。餐厅位于湾仔轩尼诗官立小学对面,都非常易揾,去到餐厅嘅时候,见到餐厅贴晒红色及有花图案既墙纸,一望就知唔会揾错餐厅。餐厅大部份员工都系上咗年纪,证明餐厅都好有历史,老板都好有感情。我哋一坐低已经谂好要食啲咩,所以好快就可以order,而上菜嘅速度都非常之快,所以我哋用餐时间只系半个钟就已经食完我哋嘅午餐,问个女钟唔钟意食下次再唔再嚟帮衬,佢谂都唔使谂就答‘Yes’,仲谂定下次食干炒牛河。脆皮烧春鸡餐厅必食推介,唔好以为上菜好快,但烧鸡出到嚟系热呼呼,鸡皮亦有脆卜卜嘅效果猪扒包配肉酱意粉性价比非常之高,猪扒包入边有蕃茄蔬菜酸青瓜,令到个包唔会觉得好油腻,食落口都几新鲜。而肉酱意粉份量非常之多,简直系物超所值

猪扒包配肉酱意粉