2024-12-31
呢个12月有咩好做?去打边炉就啱晒啦🥳我都系朋友介绍先至第一次食凑凑甄选🤣之前一直都未试过🫣入到去店内已经见到好仙气的圣诞花园😍仲有圣诞老人、圣诞树、飘雪等等。好有圣诞feel~打边炉就梗系拣汤底先啦!识叫,一定系叫升级花胶鸡 及 新汤底蟹粉锅 (12月中推出)。店员仲介绍圣火会推出的Xmas Menu🎄包间订座送鸭血,仲可以带返屋企食😍搞到我已经圣诞节订定位添🤣最后我叫咗鸳鸯锅~花胶鸡拼台式锅鸡锅浓厚而饱含胶质嘅程度十分滋补😳招牌台式麻辣锅里面仲有好多鸭血同豆腐吸晒啲汤,啱晒钟意食辣嘅朋友🌶️自助吧有酱料同埋前菜(麻辣鱼皮,地瓜球)水果任食~如果肚饿可以食住先😆四川小酥肉 小酥肉炸得外酥里嫩肉汁饱满,边炉配料未到可以食住先肉肉圣诞树 ($268) 用美国牛逐片铺成圣诞树形状,好打卡able而且其实份量都算多,真系睇得又食得新鲜活捞蚵仔好多只而且都几大粒黑松露虾滑以新鲜大虾制作,虾滑鲜甜弹牙,搭配黑松露香气四溢贵妃乌龙珍珠奶茶叫咗两杯饮品,打边炉饮十分解渴仲有免费甜品红豆豆腐冻送~
打边炉就梗系拣汤底先啦!
四川小酥肉
小酥肉炸得外酥里嫩肉汁饱满,边炉配料未到可以食住先
肉肉圣诞树 ($268)
用美国牛逐片铺成圣诞树形状,好打卡able
而且其实份量都算多,真系睇得又食得
新鲜活捞蚵仔
好多只而且都几大粒
黑松露虾滑
以新鲜大虾制作,虾滑鲜甜弹牙,搭配黑松露香气四溢
贵妃乌龙珍珠奶茶
叫咗两杯饮品,打边炉饮十分解渴
仲有免费 甜品红豆豆腐冻送~