2017-10-12
香港嘅商场会有好多间,口味虽然好有特色但系未必能迎合香港人嘅饮食习惯。而呢一间位于湾仔嘅湘菜,不但做到适合香港人嘅口味亦都有湘菜既滋味。腰花设不薄片容易入口,旁边仲有各种唔同嘅材料配合例如,葱, 蒜头,木耳,辣椒等等,非常嘢未而且送饭一流。成餐饭我喜欢嘅𩠌就系佢嘅水煮鱼,唔单止鱼肉大块,厚而又滑身,所有既调味同埋辣到啱啱好,色,香,味俱全!份量亦都唔少一样可以食到大约10块!而且每一件都好有份量,另外我见佢仲有桂花鱼,想食比较冇咁多骨可以选择桂花鱼因为呢一个会有小小骨,但系都好容易接受。呢度嘅凉粉草味非常之浓,所以感觉唔会好油腻,但系又有足够嘅辣度,芝麻,香菜等等配料调味亦都合宜。豆沙锅饼系我最钟意嘅甜品,好多餐厅唔系整得好好食,面呢到嘅味道都算唔错。份量几多,略厌炸得不够脆口,不过整体都评分都几高!喺呢度食饭三,两个𩠌其实已经食到我哋非常饱,价钱亦都唔贵性价比非常之高!