2024-12-12
睇左好多食评话唔好食,又见好多疑似foodie食评,最初都有D保留,不过因为有糯米酒汤,有少少难抗拒,所以捉左(难服侍嘅)老公一齐食。选择唔多,相信都系想以特色汤底取胜点左个两碗米线:糯米酒中辣+腩肉+ 炸云吞- 失策了,平时default叫中辣,完全唔记得个汤系酒味,而且D辣系普通麻辣油,无特别…好彩捞匀之前有饮过啖汤。有酒味,唔浓,但配米线我觉得刚好。米线系带烟韧同淰身。碗米线入面有芽菜芫茜虫草花鸡肉,但D码相对少,小失望。腩肉炆得好淰,有惊喜。炸云吞系另上,刚炸起,脆,而且馅内有原粒虾(仔),鲜味嘅!多谢哥哥仔送多两旧猪扒我哋食,都系刚炸起,juicy唔柴皮,味道都唔错~男人食猪骨鸡汤+黑毛猪肉条 - 汤好味,但属于味浓,未必个个钟意。猪肉条其实类似猪肉丸,弹牙爽口。呢碗有炸酱,有人食到汤都无得剩… 不过都系码少,同埋面量都唔够大男人食,正常男士都应该要加底。整体都系好味嘅(至少我哋两个觉得系)为左再饮个汤可以再encore但如果面量同啲码可以多返少少就更好啦~ 环境干净,不过如果台底有勾或者篮可以放手袋就好喇我𠮶碗食晒但错误地被辣油破坏嘅糯米酒汤下次一定一定唔加辣价钱略贵,偏向
选择唔多,相信都系想以特色汤底取胜
点左个两碗米线:
整体都系好味嘅(至少我哋两个觉得系)
为左再饮个汤可以再encore
但如果面量同啲码可以多返少少就更好啦~
环境干净,不过如果台底有勾或者篮可以放手袋就好喇
我𠮶碗食晒但错误地被辣油破坏嘅糯米酒汤下次一定一定唔加辣
价钱略贵,偏向精致路线
想大大碗好抵食嘅朋友可以略过
但想试有D新鲜感嘅米线面食就可以一试
此食评并非试食,我真金白银俾左百三蚊架!口味嘅野人人唔同嘅~