2024-06-09 91 浏览
响新城市附近行到4点几,见到有间餐厅装修得好有东南亚色彩,仲有我哋最钟意食嘅海南鸡饭及虾面,仲设有卡位,坐得舒服,最紧要系有下午茶添,于是就入去试下😋🥢槟城虾面$58里面有爽弹鲜虾、半肥腩肉、软腍豆腐卜、鸡蛋、芽菜及通菜,𩠌菜丰富,再加埋掺掺油面及米粉, 双重口感,索埋浓郁虾味嘅汤汁,好正🥢海南鸡饭$68下午茶嚟计海南鸡嘅份量都几多,而且质地都几嫩滑,油饭粒粒分明有油香但完全唔油腻,仲跟咗黑酱油、辣酱及姜蓉🥢牛油果五色米纸卷$62 烟韧Q弹嘅米纸包咗五色蔬菜,包括有牛油果、甘笋、紫椰菜、白萝卜及青瓜,色彩非常缤纷又健康,仲跟咗个香浓芒果酱,清爽又开胃啱哂夏天食 🥢大虾青木瓜沙律$72 大虾爽弹鲜甜,除咗有爽脆青木瓜之外仲有甘笋丝、紫椰菜、豆角及蕃茄仔,有少少花生碎增添风味,整体微辣开胃又清爽🍹香茅青柠荔枝梳打 +$6超香甜荔枝味,清爽解腻🧉热桔仔话梅水+$3里面有原粒话梅,带著浓郁嘅话梅味及桔仔香,饮完仲可以食埋粒话梅,唔错🧉热香茅鲜橙茶+$3鲜橙加红茶嘅组合原来都好正

🥢槟城虾面$58
槟城虾面

🥢海南鸡饭$68

🥢牛油果五色米纸卷$62

🥢大虾青木瓜沙律$72

🍹香茅青柠荔枝梳打 +$6
超香甜荔枝味,清爽解腻

🧉热桔仔话梅水+$3

🧉热香茅鲜橙茶+$3