2024-07-12
屋企人话想食生煎包,即刻睇下附近边度有好食嘅生煎包,带佢去🚶🏻♀️~~~俾我揾到一间有六间分店专卖生煎包嘅人气店舖~~~🥢刘兴记生煎包专门店🥢~~~⭐️ 招牌上海排骨菜饭+一只生煎包套餐佢成个套餐,一碗排骨菜饭、一只生煎包,连一杯豆浆只系$54,真系好抵排骨唔会好油腻,最怕炸排骨会啖啖油,但佢酥脆香口之余,又唔会过于油腻😋金黄色嘅排骨好引人食欲🤤差啲唔记得打个卡就咬咗落去小棠菜唔会炒得好老,炒完后仍然都好鲜嫩,健康又好食👍🏻连埋排骨一齐食,真系非常惹味⭐️招牌生煎包始终黎系为咗食生煎包,佢哋嘅生煎包又系最出名,所以又额外叫多六只生煎包呢度嘅生煎包真系即叫即整,上枱嘅时候系出晒烟💨虽然店员好贴心咁温馨提醒咗我要小心啲,因为好热,但闻到佢咁香,以我呢个贪食鬼,点忍得到🤣等咗30秒,已经忍唔住,用筷子夹起咬落去🥢一咬落去百感交集,又想继续食,但又真系太热🔥🔥🔥要不停吹吓食吓🤣生煎包超级多汁!而且个皮好薄,一咬啲汁已经流晒出嚟🥲佢煎嘅𠮶面用筷子夹起嘅时候以为系硬掘掘,咬落去嘅时候竟然系脆卜卜,好令我震惊😱⭐️蟹粉生煎包另外再叫咗一只蟹粉生煎包试吓,佢嘅蟹粉好充足,好香蟹味🦀钟意食蟹嘅朋友仔一定要试吓
俾我揾到一间有六间分店专卖生煎包嘅人气店舖
🥢刘兴记生煎包专门店🥢
⭐️ 招牌上海排骨菜饭+一只生煎包套餐
⭐️招牌生煎包
呢度嘅生煎包真系即叫即整,上枱嘅时候系出晒烟💨
⭐️蟹粉生煎包
但比较可惜嘅系佢只可以逐只叫,如果可以好似招牌生煎包,多叫有平就好啦~
小建议:如果呢度冷气可以再开大啲就好啦~因为啲嘢全部热辣辣,我差唔多一路流住汗,一路食,既甜蜜又痛苦