2022-07-17 99 浏览
平时好少带妈咪去食拉面,但由于我太耐无食过,所以决定带埋佢嚟🤣1️⃣翡翠浓汤汤面 (5分满分,推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌘)嗌果阵纯粹觉得个名几好听😂😂入口觉得味道有啲似意粉嘅青酱,所以好奇问店员呢个系咩汤嚟,原来系自家制嘅菠菜汤😮值得一赞嘅系,呢个汤配面嘅时候够浓,但斋饮又唔觉得佢腻/过咸,适合想食拉面食得健康啲嘅人👍🏻2️⃣海老味噌沾面 (5分满分,推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌖)汤嘅表面有唔少樱花虾,而汤头入口亦都充满浓郁嘅樱花虾味,挂左上沾面之后令我眼前一亮!!难得嘅系,即使佢系咁浓郁嘅汤,食完成个面后都无口渴嘅感觉👍🏻鸡肉嘅边边带有黑椒,食落几香!而蛋系流心架!所有野加埋,系个接近完美嘅combination😭3️⃣富士山柚子梳打+信州苹果梳打呢两个唔系自家制饮品,所以就唔点评啦!但个人觉得两支都几好饮,亦唔会太甜!总括嚟讲,高质嘅拉面店,汤头绝对系亮点,所以不妨试多唔同其他嘅味道!!!

1️⃣翡翠浓汤汤面 (5分满分,推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌘)
翡翠浓汤

2️⃣海老味噌沾面 (5分满分,推荐指数: 🌕🌕🌕🌕🌖)
海老味噌

3️⃣富士山柚子梳打+信州苹果梳打