2023-10-19 124 浏览
位于湾仔嘅法日扒房-BIFTECK🍽️BIFTECK喺法文意思为牛扒🥩餐厅精心挑选唔同国家中7款不同部位嘅牛肉作为主打🐮再以细致嘅烹调手法及各种优质嘅肉类,为大家带嚟充满法式风味嘅菜式,同埋非凡扒房体验🤩餐厅占地近3300平方呎,设计以法式简约风格为主,餐枱同墙身以黑白云石纹作为设计嘅焦🖤🤍加上天然木系地板同棕色彷皮座椅作衬托,感觉优雅温馨☺️Grilled Hanger Steak封门柳系牛嘅横膈膜肌肉🐄而每只牛只有一条,所以十分罕有🤩相较于其他部位,油花虽然较少,但肉质软熟,肉味浓郁🐮跟咗芥末酱,点埋牛一齐食,又有另一番风味😆封门柳除咗有烤薯仔伴碟都外,仲会跟埋薯蓉添🥔口感creamy,好香牛油味🧈Fruit Tomato & Avocado Salad卖相好靓有花花点缀😍呢一个沙律系乳酪嚟🥗用上希腊乳酪,因含水分较少,所以口感丰厚😛乳酪上面黑色嘅系镇江醋,酸酸甜甜令到乳酪味道更丰富😚之后加埋蕃茄同牛油果🍅🥑多层次口感,好特别👍🏻Hamachi Tartare油甘鱼他他🐟他他入面除咗油甘鱼,仲有炸红葱头同黄瓜,上面就放满青葱🧅油甘鱼油腴甘甜,鱼鲜味浓🐟成个他他鲜甜,层次丰富😛另外会跟埋

Grilled Hanger Steak

Fruit Tomato & Avocado Salad

Hamachi Tartare
油甘鱼他他🐟他他入面除咗油甘鱼,仲有炸红葱头同黄瓜,上面就放满青葱🧅油甘鱼油腴甘甜,鱼鲜味浓🐟成个他他鲜甜,层次丰富😛另外会跟埋炸脆片,放上他他一齐食,更有口感同滋味🥳