2023-06-26
本身谂住开张𠮶日食,但实在太多人,所以开张后几日先黎食其实食过其他分店,长期有人排队,呢间亦唔例外,放工冲过黎都仲系要排队,不过就排几个姐。位于湾仔既呢间分店,湾仔返工既我午饭时间真系唔敢黎,因为佢好平好抵食,所以排到天荒地老都无得食。湾仔如果有餐厅系想食既就等夜晚了,晚饭时间系少啲人既。话说同同事讲开先发现无咩人食过,咁所以讲下点样食啦(其实我都只系食过几次),首先去到门口实见好多人,但会有条队系写住堂食,想堂食就排堂食队,无得攞飞,排队only,排到你店员执好台就会安排你入座。入座之后拣好食咩禁制揾店员落单,之后食完就拎单去出面埋单。另外有条队系外卖,外卖就排外卖。唔好排错,讲开又讲,话说试食当日有个个样似杀人犯既呀叔系店入面鬼鬼鼠鼠望黎望去,店员见佢拎住外卖飞,就叫佢出去等外卖,但个呀叔最后鬼鬼鼠鼠坐低左。座位系由店员安排,基本上系唔会搭台,湾仔分店基本上都系独食打工仔,所以其实每台都系一个客,咁个呀叔就变左同人搭台,但店员最后无赶佢走,反而拎埋餐系佢,仲要完全无理过俾人搭台既食客,真系。。。可能因为呀叔个样太似最近期既杀人犯,佢坐低之后仲好贱咁笑。。。呢刻我都唔知讲咩好。。。个
入座之后拣好食咩禁制揾店员落单,之后食完就拎单去出面埋单。
另外有条队系外卖,外卖就排外卖。唔好排错,讲开又讲,话说试食当日有个个样似杀人犯既呀叔系店入面鬼鬼鼠鼠望黎望去,店员见佢拎住外卖飞,就叫佢出去等外卖,但个呀叔最后鬼鬼鼠鼠坐低左。座位系由店员安排,基本上系唔会搭台,湾仔分店基本上都系独食打工仔,所以其实每台都系一个客,咁个呀叔就变左同人搭台,但店员最后无赶佢走,反而拎埋餐系佢,仲要完全无理过俾人搭台既食客,真系。。。可能因为呀叔个样太似最近期既杀人犯,佢坐低之后仲好贱咁笑。。。呢刻我都唔知讲咩好。。。个人觉得店可以检讨一下下次点处理呢啲衰人。
讲返野食。
今日又试下期间限定既饭:
盐葱柠檬牛丼 S $34
配青菜套餐 +面豉汤
柠檬牛个味道几fresh,不过就应该唔会食下次,个人觉得麻麻。青菜🥬就系必食既,其实系蒜炒油麦菜,几好味,多个菜又健康,基本上次次食SUKIYA都会加菜。个人觉得佢既冻饮就麻麻,所以今次叫左面豉汤,都OK。