💭同朋友出街讲起食沾面🍜讲开我都有成年冇食过😂佢介绍话呢间位于湾仔嘅幸屋几好食,即刻即兴叫佢黎带我食 位置离地铁站都算近 但就系啲隐蔽小巷入面 除咗拉面同沾面外 佢仲有几款丼饭 都几吸引。★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★🔸鹿儿岛赤鸡沾面沾面个汤系滚住咁上 可以保持温度🍜而且份量多 面嘅质地非常烟靭 汤底好浓郁 但食完唔会好咸好口渴 而且好挂汁 食落都唔会觉得好油腻👍🏻有4块鸡胸肉 肉质好嫩滑 有埋蛋同配菜 非常饱肚又满足!🔸鱼介豚骨沾面一样个汤都系滚住上,鱼介味好香好香👍🏻汤底系用左豚骨同鱼介熬煮而成 汤汁鲜甜浓厚 呢个半肥瘦嘅豚肉煮到好腍 肉味几浓🔸芝麻鸡翼一客两件 鸡翼外层酥脆 香口惹味 鸡肉好嫩滑😋🔸紫薯栗子饼外层炸得好薄 入面紫薯好足料 绵滑又清甜 仲有小小栗子粒 口感不错

🔸鹿儿岛赤鸡沾面

🔸鱼介豚骨沾面