餐厅: Grill Tajimaya
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅装修风格有种日式家庭餐厅嘅感觉,干净简洁得黎又会令人觉得被欢迎,而且坐位好阔落,坐得好舒服~一入去嘅时候,侍应好快咁安排入座,仲好详细咁讲解餐牌,全程都有礼貌😄侍应特别有介绍到happy hour嘅优惠,又真系几抵😳不过当日想饮果汁多啲,所以就冇叫~蕃石榴葡萄汁 • HKD$49通常一见到蕃石榴我都会叫,好喜欢佢香甜嘅味道💕呢杯都好浓嘅蕃石榴味,同提子味好夹,但又唔会甜到确喉~青柠梳打 • HKD$49微微嘅咸味,再加有汽梳打,系清爽之选~呑拿鱼牛油果他他 • HKD$129吞拿鱼本身都有调味,食落唔腥🐟鱼肉腍得黎有d咬口,同牛油果绵密嘅口感好夹🥑作为餐前小食黎讲都几清新~酒香烩牛肉伴自家制约克群布丁 • HKD$119见到个名觉得好新奇先叫嘅,点知有惊喜🤩布丁外皮系脆脆地,入到就好松软,食落有d似唔油腻嘅西多~布丁就好似个杯咁,上面载有牛肉碎同蕃茄粒牛肉汁吸左落布丁度,所以食落好香浓🤤日本产黑毛和牛扒 • HKD$399一上菜见到卖相已经流口水😍叫左三成熟,出到黎岩岩好👍🏽块扒完全冇筋,肉质好柔嫩,色泽都好靓💯配菜落左肉汁同简单调味去煎,所以都好惹味~招牌香郁和牛烩酱汁黑毛和牛汉

侍应特别有介绍到happy hour嘅优惠,又真系几抵😳
不过当日想饮果汁多啲,所以就冇叫~

蕃石榴葡萄汁 • HKD$49
通常一见到蕃石榴我都会叫,好喜欢佢香甜嘅味道💕
呢杯都好浓嘅蕃石榴味,同提子味好夹,但又唔会甜到确喉~

青柠梳打 • HKD$49
微微嘅咸味,再加有汽梳打,系清爽之选~

呑拿鱼牛油果他他 • HKD$129
吞拿鱼本身都有调味,食落唔腥🐟
鱼肉腍得黎有d咬口,同牛油果绵密嘅口感好夹🥑
作为餐前小食黎讲都几清新~
呑拿鱼牛油果他他

酒香烩牛肉伴自家制约克群布丁 • HKD$119
见到个名觉得好新奇先叫嘅,点知有惊喜🤩
布丁外皮系脆脆地,入到就好松软,食落有d似唔油腻嘅西多~
酒香烩牛肉伴自家制约克群布丁

布丁就好似个杯咁,上面载有牛肉碎同蕃茄粒
牛肉汁吸左落布丁度,所以食落好香浓🤤

日本产黑毛和牛扒 • HKD$399
一上菜见到卖相已经流口水😍
叫左三成熟,出到黎岩岩好👍🏽
块扒完全冇筋,肉质好柔嫩,色泽都好靓💯
配菜落左肉汁同简单调味去煎,所以都好惹味~
日本产黑毛和牛扒

招牌香郁和牛烩酱汁黑毛和牛汉堡扒 • HKD$189
个酱汁系红酒烩牛肉汁黎,用左和牛肉黎整,食落特别香,配白饭或面包真系一流😋
块汉堡扒好厚,可能系因为用人手搓,所以d肉松软得黎唔易散
仲要一切开好多肉汁,难怪做到餐厅主打菜式
😇
招牌香郁和牛烩酱汁黑毛和牛汉堡扒

杂莓乳酪芭菲 • HKD$69
乳酪芭菲比雪糕低脂肪含量,但都系咁好味~
酸酸甜甜作为甜品黎讲几好,唔怕腻
特别喜欢餐厅加左脆口嘅麦片,食到好过瘾😆
杂莓乳酪芭菲
2021-11-09