想去泰国靓cafe打卡?原来香港都有好好嘅选择😍!湾仔新开嘅In:joi门口系不规则形状,内里装修以蓝白色为主,仲有必打卡嘅纯白梯级📸!餐厅除咗装潢用心,食物制作一样系落咗好多功夫🥰 In:joi使用优质橄榄油煮食,全店都用全手工嘅酸种面包、贝果、轻食💝 仲用咗稀少糖「亚机洛糖」,健康又好味😋🥧 杏果烤布里干酪 ($108)第一次食烤布里干酪,呢个仲加咗杏果酱作点缀,伴酸种面包条🥖 烤布里干酪有少少似鸡蛋布甸嘅质感,加上cream cheese嘅咸香,令人一试爱上🧀!🍝 手工山药鸡肉丸焗意粉 ($118)本身以为系薯蓉嘅原来系山药鸡肉丸,健康又好食🤤!in:joi采用自家制日本走地鸡肉山药丸,结合香浓番茄酱焗制义大利粉🍝,新鲜蕃茄制作嘅茄酱,比平时坊间食到嘅蕃茄意粉较酸,我钟意❤️!☕️ 巧克力咖啡 ($55)我呢杯Mocha使用咗原粒嘅法国Valrhona 70%黑巧克力🍫嚟整,甜店啱啱好!适合平时都钟意「小甜」嘅香港人😚🍯 百香果青金桔苏打 ($68)呢杯梳打都唔惹少!店家专诚喺本地农场购入香港本地蜂蜜,加上百香果、青金桔🍊制成而成,味道酸甜适中,唔会死甜,好refreshing!

🥧 杏果烤布里干酪 ($108)

🍝 手工山药鸡肉丸焗意粉 ($118)

☕️ 巧克力咖啡 ($55)

🍯 百香果青金桔苏打 ($68)