2024-09-04 1415 浏览
平时为求方便,通常都系食一啲大型嘅连锁米线店,偶尔都会想食一啲之前从未食过嘅米线店!今次喺湾仔见到呢间传承咗三十年正宗风味嘅小玛哥米线,好似好吸引咁,真系要嚟食返碗先~🌟气锅鸡套餐✨招牌气锅鸡(两位)汤底浓厚,饮落去每一啖都令人感受到果种鸡肉经长时间熬煮嘅鲜美,感觉滋补!鸡件嘅肉质亦保持到鲜嫩多汁,不愧为餐厅嘅招牌菜之一~✨召通酱鸡翼(4只)召通酱嘅味道好特别,甜甜哋又带有微微嘅辣味,令到啲鸡翼都变到好惹味~✨香茅猪扒香茅猪扒份量多,每一旧嘅肉质都好软腍,仲带有香茅嘅独特香气,令人回味无穷~✨金牌小锅汤米线汤底酸酸辣辣,够哂惹味!最特别嘅系汤底入面嘅酸菜系餐厅自家秘制嘅,另外仲有少量肉碎、芽菜等等去增添口感,米线口感软滑~✨猪骨清鸡汤米线呢碗米线卖相看似好清淡,但一饮落去就会感受到汤底嘅鲜甜,味道好有惊喜,真系啱哂啲平时唔食辣嘅朋友仔~✨山水豆腐花豆腐花入口嫩滑,都有一股淡淡嘅玫瑰香气~✨玫瑰冰冰粉冰粉入口有一种冰凉嘅感觉,仲有阵阵嘅玫瑰香味~不得不说,店员嘅服务态度好好,下次来湾仔一定会再嚟帮衬~

🌟气锅鸡套餐

✨招牌气锅鸡(两位)
招牌气锅鸡

✨召通酱鸡翼(4只)
召通酱鸡翼

✨香茅猪扒
香茅猪扒

✨金牌小锅汤米线
金牌小锅汤米线

✨猪骨清鸡汤米线
猪骨清鸡汤米线

✨山水豆腐花
豆腐花入口嫩滑,都有一股淡淡嘅玫瑰香气~
山水豆腐花

✨玫瑰冰冰粉
冰粉入口有一种冰凉嘅感觉,仲有阵阵嘅玫瑰香味~
玫瑰冰冰粉

不得不说,店员嘅服务态度好好,下次来湾仔一定会再嚟帮衬~
召通酱鸡翼
香茅猪扒