.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【湾仔葡挞天花板🥧|日日排长队贵得有原因】🐨人气葡挞 $12推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐小编成功买到𠮶阵最后一个,后面排队嘅人已经要等20分钟!唔驶排长队都买到,特别开心❤️❤️不过可能系最后一个关系,无其他人讲到咁热辣辣~ 但蛋浆非常嫩滑唔会好甜,入口即溶!挞皮系薄薄哋有好多层,好香牛油味,焗到少少脆边~令到口感更加丰富!唯一觉得$12就细个咗少少,一个唔够喉🫠.🐨焦糖苹果冬甩 $38推荐度:⭐️⭐️⭐️贪心小编忍唔住试埋其他野!哩个冬甩同平时食嘅好唔同,个面包本身有少少咸,但外围就滚满咗砂糖,算系比较实唔系松软嘅包,好有饱足感~焦糖苹果个馅唔算多,本身以为焦糖会系甜甜地,点知系苹果嘅偏酸比较突出...系冬甩入边食到一粒粒苹果嘅感觉都几特别!算系中规中矩~不过如果以哩个价钱小编会拣食多几个蛋挞🤣🤣——☼——☼——☼——☼——☼——BakeHouse📍地址:湾仔大王东街14号地舖🐨推荐度:😋😋😋😋/5 💰人均价格:$50或以下🪸环境:👾👾👾👾🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡🛠️分类:#HTB湾仔 #HTB面包 .#湾仔美食 #湾仔 #面
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸环境:👾👾👾👾
🗣️服务:👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分类:#HTB湾仔 #HTB面包
#湾仔美食 #湾仔 #面包 #葡挞 #人气之选 #人气 #冬甩 #排长龙 #美食推介
  • Sourdough  Egg  Tart