Wooloomooloo Steakhouse✨湾仔靓景西餐厅 - 生日lunch之选~🩷✨同事生日所以特登拣左Wooloomooloo同佢庆祝~ 湾仔店系31/F, 景观超开扬🌆🏙️可以望到马场景🐎~ 呢个价位既餐厅可以有呢个景,我觉得性价比可以~🉐我地叫左Executive Set Lunch~ $198pp 再加一,有的选项要另外加钱🙌🏼餐厅会送面包,仲系暖既,好有诚意~ 而且唔够可以加😋🩷Appetiser前菜有3个选择,我地拣左两款~💠Chicken Tenderloin Thai Style Salad鸡肉唔鞋~虽然系泰式,但都唔会太辣~有唔同既菜,番茄同花生~ 食落好开胃~🥗💠Cauliflower Soup汤好滑同香,虽然系椰菜花,但一d都唔青,而且唔漏~🩷主菜都有4个选择~我地拣左两款~💠Pan-Seared Salmon Fillet三文鱼🐟煎得岩岩好!唔干唔鞋,而且仲好有三文鱼味,材料优质新鲜!三文鱼搭配番茄蓉一齐食,仲可以去油腻~而且摆盘好靓,打卡一流~😋🥰💠Sous Vide Spain Duroc Port Rack慢煮猪胺肉质好嫩,入面超级juicy!食猪最
Wooloomooloo Steakhouse

✨湾仔靓景西餐厅 - 生日lunch之选~🩷✨

同事生日所以特登拣左Wooloomooloo同佢庆祝~

餐厅会送面包,仲系暖既,好有诚意~ 而且唔够可以加😋

🩷Appetiser
前菜有3个选择,我地拣左两款~

💠Cauliflower Soup

汤好滑同香,虽然系椰菜花,但一d都唔青,而且唔漏~

🩷主菜都有4个选择~我地拣左两款~

💠Pan-Seared Salmon Fillet

慢煮猪胺肉质好嫩,入面超级juicy!食猪最怕就系好鞋好干,但因为佢系慢煮,所以keep到猪胺入面既肉汁,好好味道~

最后我地叫左跟set加$68既tiramisu~ 🍰

一早同餐厅讲左系庆祝生日,所以佢地好好咁系碟度用朱古力浆写左happy birthday🥰

Tiramisu好香咖啡味☕️系好浓,好湿润既tiramisu,好滑好软~ 虽然加$68, 不过分量比较细,所以唔好expect太多~
最后跟set有coffee/tea, 都系不过不失~

餐厅环境:🩵🩵🩵🩵🩵/5
服务质素:🌸🌸🌸🌸🌸/5