2020-03-16
话说近年好兴食卜卜蚬,见倒成个锅满晒胀卜卜嘅白蚬真系令人流口水🤤今次朋友带蕃薯妹嚟食卜卜蚬火锅~ 去到餐厅大门睇到外墙已经食欲大增😍抗疫期间嚟打边炉都无有怕,餐厅门外有消毒酒精俾大家消毒双手,亦有写明发烧🤒️嘅话不招待,而且餐厅仲推出一人一锅俾大家选择,店员落单时都有问要一次性餐具定系用普通餐具,够晒细心。餐厅都几大,有两层。下层食客已满所以我地坐上层。坐低之后店员会奉上一杯热柚子蜜俾食客滋润吓喉咙。仲有值得一赞嘅系店员好有礼貌态度好亲切👍🏻 食都食得开心啲~落咗Order之后,卜卜蚬上台喇😍我地选择咗18禁卜卜蚬煲,不过拣咗Bb辣😂,Bb辣惹味得嚟唔怕太辣,而且汤底会越煲越辣,如果试过唔够都可以叫店员加辣咖。蚬肉鲜甜无沙,好正~~食晒啲蚬之后店员就加汤俾我地打边炉,隆重介绍呢碟《近江和牛下后腿》,超级好味!牛肉味香浓而且入口即溶,放入锅烚几秒就食得!必点推介!另一必食推介《自家黄金炸响铃》,好香嘅咸蛋黄酱,放落锅轻手拖一拖就食得,唔好浸晒成旧会洗走咗啲咸蛋黄酱😆 响铃够脆,同咸蛋黄酱配搭非常正!手打墨鱼丸好弹牙又鲜甜~饮品推介咸柠七,而家唔系间间餐厅有得饮,别有一番旧冰室风味。全部嘢都
今次朋友带蕃薯妹嚟食卜卜蚬火锅~
去到餐厅大门睇到外墙已经食欲大增😍
餐厅都几大,有两层。下层食客已满所以我地坐上层。
落咗Order之后,卜卜蚬上台喇😍
蚬肉鲜甜无沙,好正~~
手打墨鱼丸好弹牙又鲜甜~
全部嘢都真系好唔错~ 下次要叫多啲朋友仔嚟试吓其他口味嘅卜卜蚬煲😋