2016-09-04
抽起条筋想食虾蟹, 即时打比另一个海鲜控, 即call 即出, 为了食可以即刻系屋企飞出黎...呢度地方不大亦不细, 太约可容纳到七, 八十个食客, 好彩walkin 都有位, 虽然地方不是好大, 但坐得绝对舒服无压逼感...呢度有散叫亦都有餐, 我地两条友仔选择左散叫...很喜欢呢度d器皿都印有蟹既图案, 好鬼得意呀~~火焰虾 HK$118卖相独特, 用上放满石春既瓦煲上枱, 虾跟上汤结晶放于钖纸内, 再点起火, 加热后上汤结晶开始溶化, 配埋汤内既牛油同柠檬汁, 令已去壳既虾吸收晒上汤既精华, 虾肉结实弹牙又鲜甜, 还带淡淡微酸, 食落特别醒冐, 最后连汤汁都饮光...避风塘辣蟹 (小) HK$480蟹也不算是太细, 我地叫左小辣, 因未食过既关系, 怕太辣会盖左蟹肉既鲜味, 呢个辣度又的确啱啱好~~ 炒蟹带有香辣蒜香味, 每啖食落都好惹味, 仲要啖啖肉, 好正呀~~豆花上汤浸龙虾 HK$288呢个真的比到惊喜我呀!~~豆花整得好靓又好滑, 个汤又够浓, 龙虾肉超多, 又够
呢度地方不大亦不细, 太约可容纳到七, 八十个食客, 好彩walkin 都有位, 虽然地方不是好大, 但坐得绝对舒服无压逼感... 呢度有散叫亦都有餐, 我地两条友仔选择左散叫... 很喜欢呢度d器皿都印有蟹既图案, 好鬼得意呀~~
呢个真的比到惊喜我呀!~~豆花整得好靓又好滑, 个汤又够浓, 龙虾肉超多, 又够结实同鲜甜, 绝对物超所值呀!! 汤同样饮到一滴都无, 因为实在太太太好味啦!! 难以用笔墨去形容呀!!
最后每人奉送蕃薯糖水一碗, 姜汁味劲浓, 蕃薯又煲得够软身, 呢碗糖水令今晚画上完美既句号呀~~