2023-08-12 93 浏览
📍 六味屋(太古)六味屋最近岀左限定,系青柠味🍋口味好清新,好岩夏天食,食完之后好透心凉❣️仲有其他饮品,小食🍢值得一试!呢个系夏祭限定活动,大家快啲黎试下🥰🔸青柠酱油凉面{新鲜青柠,鲷鱼酱油清汤,清爽凉面}平常我不太会去吃青柠,但他的咬下去跟汤超夹,汤头无添加化学 ,熬煮72小时,不会觉得很奇怪,反而有解腻的效果。🔸三年熟成酱油拉面溏心蛋是一整粒完整的,不只半粒,重口味爱吃日式浓厚拉面既朋友,一定会钟意,清淡酱油口味,配慢煮鹿儿岛豚肉叉烧,厚簿适中,肥瘦均匀,面质偏硬~🔸 唐扬炸鸡伴五色他他酱入口先是感受到酥脆的外皮裹上特制沙律,微甜酸味好开胃,炸鸡鲜嫩多汁🐣🔸 北海道薯角伴柚子蜜糖皮很薄~又很甜~ 烧过日式的小颗马铃薯🥔配柚子蜜糖,酸酸甜甜好惹味👍🔸 福冈番茄蜜糖𣸣凉拌前菜,一咬落去蕃茄汁涌晒出嚟,超新鲜👍🔸 牛油酱油烧粟米牛油汁好邪恶〜真系好香好浓嘅牛油味粟米超甜又多汁~🔸 MEGA大葱豚肉串劲香嘅半肥瘦五花腩片卷住爽甜嘅大葱愁 好夹~以下两杯都系夏季限定~清爽既柠檬沟埋日本特色酒,味道好特别🥤好有日本风味🇯🇵🔸 柠檬水AIGH BALL🔸柠檬水梳打
📍 六味屋(太古)

🔸青柠酱油凉面
{新鲜青柠,鲷鱼酱油清汤,清爽凉面}

🔸三年熟成酱油拉面

🔸 唐扬炸鸡伴五色他他酱

🔸 北海道薯角伴柚子蜜糖
🔸 福冈番茄蜜糖𣸣
凉拌前菜,一咬落去蕃茄汁涌晒出嚟,超新鲜👍
🔸 牛油酱油烧粟米
牛油汁好邪恶〜真系好香好浓嘅牛油味
粟米超甜又多汁~

🔸 MEGA大葱豚肉串
劲香嘅半肥瘦五花腩片卷住爽甜嘅大葱愁 好夹~

🔸 柠檬水AIGH BALL
🔸柠檬水梳打