2023-04-15
想喺将军澳揾泰国嘢食,咁啱喺新都城见到呢一间就入咗黎试,坐低之后发现环境都非常之阔落,约埋同朋友一齐坐低一路食吓嘢一路倾吓计就啱晒😍😍见到佢嘅菜式都有好多种类,我地叫左脆软壳蟹窝夫配泰式蛋咖喱$98,泰式烧鸡配烤菠萝$118,饮品方面我哋就叫咗菠萝椰青特饮$28、香蕉热情果奶昔$30😍😍个软壳蟹炸得好香脆,个窝夫仲要系呢排好兴嘅牛角包窝夫,食落去牛油味好香,沾埋咖喱一齐食都几特别😍😍烧鸡都几嫰滑,同埋多汁,记得一定要点埋个汁食!!个汁有少少辣,所以变得超级惹味,即刻有风味咗,如果烧菠萝都非常之甜同多汁,都唔会有渣,不过要注意既系泰式烧鸡配烤菠萝个制作时间大约需要30分钟,但系𠮶食大约10-15分钟左有就上到,都唔算等咗好耐🤭🤭值得一提嘅系两杯饮品都有惊喜😍😍饮完个菠萝椰青,即刻好似去咗泰国咁,香蕉热情果奶昔就饮得出好足料,好浓嘅香蕉味,亦都唔会太甜,抵赞😋😋