2020-12-04
今次我地黎到科学园WM Cafe & Bar。我平时好少黎科学园,唔黎都唔知原来科学园地方空旷、环境咁优美怡人呀。今次我地系下午茶时段去,睇下午茶餐牌觉得价格合理,等我地试试佢既味道先啦😋😋美式BBQ烤手撕猪菠萝芝士汉堡 配薯条 $72手撕鸡就食得多,唔知手撕猪系咩既味道,觉得呢个手撕猪配搭既汉堡几新奇,所以就叫左😆 黎到一睇卖相吸引,见到手撕猪上面仲有好多好rich既蕃茄酱tim,食得出酱汁有特别调制,配搭埋芝士既汉堡感觉唔会太油腻,仲好juicy tim🤤🤤香草柠檬鸡锤配法式忌廉滑蛋烤多士(下午茶) $40呢个法式忌廉滑蛋又真系第一次试,食落既口感同一般牛奶炒蛋唔同,但忌廉味都唔太出,不过配埋烤多士一齐食又几好食😝另外,系滑蛋多士上面仲配有香草柠檬鸡锤,香草柠檬同鸡锤既互相配合,感觉清新额外跟餐仲加左个厨师沙律(+$8),同饮品:Mocha 朱古力咖啡(+$12)厨师沙律既酱汁特别,沙律菜既份量都比得多。Mocha冲得奶味同咖啡味既平衡岩岩好,又唔会太甜
美式BBQ烤手撕猪菠萝芝士汉堡 配薯条 $72
香草柠檬鸡锤配法式忌廉滑蛋烤多士(下午茶) $40
额外跟餐仲加左个厨师沙律(+$8),
同饮品:Mocha 朱古力咖啡(+$12)