2015-05-24 3028 浏览
为咗生日大餐,左谂右谂,最终系wishlist揾到依间餐厅。可能因为系闲日,所以餐厅冇乜人,俾咗张好大嘅枱我哋。加$30就可以要埋头盘semi buffet,咁当然要食埋佢啦! 佢嘅头盘semi buffet 吾算好多款,但胜在质素几好。有四五种火腿,四五种烧瓜,当然仲有烟三文鱼。特别要赞一赞个tapas, 个饼同酱都劲好食,猪女食左好多哈哈。狼仔就狂食烟三文鱼。最后我哋冇食晒啲面包,绝对唔系因为佢唔好食,完全系因为太多嘢食。个面包其实整得几好,几松软。同我想像中嘅有啲唔同,并唔系一个creamy嘅汤,咁落去反而有清清地嘅感觉,饮得出青豆味,而且有好多火腿丝,有一种几新鲜嘅感觉。虾几新鲜爽口。两个主菜都几好,意粉酱汁调得几好,鸭亦都整得嫩滑。最令我赞叹嘅系佢嘅甜品!右上角嘅橙雪吧,超级美味,有香浓嘅橙味,冰冻又香滑!朱古力慕丝配上爆炸糖,感觉潮爆,极有创意。macaron 同芝士蛋糕虽然冇前两者咁出色,但都绝不令人失望。非常舒服满足的一餐,多谢狼仔嘅悉心安排!

火腿青豆汤

虾沙律

虾几新鲜爽口。

烟三文鱼意粉

鸭脾配焗薯

两个主菜都几好,意粉酱汁调得几好,鸭亦都整得嫩滑。

甜品拼盘

非常舒服满足的一餐,多谢狼仔嘅悉心安排!
2015-05-11
庆祝纪念