2023-06-25
成日见人系Lee间餐厅打卡,超想自己都去感受下个个怀旧嘅感觉啊🤭今次去嘅系位于铜锣湾嘅十下火锅🥰一入门口就已经感觉到佢个怀旧感🤩难得早收工嘅我未到6点就到左😂成个场都比我影匀晒🤣🤣每个area 都系打卡位🥰超兴奋😆今次我地就叫左◽️精选二人餐 $796汤底我哋就叫咗火曈花胶鱼肚鸡汤,入边系有成只鸡,建议三个人先叫,如果唔系食唔晒,汤底超正,煮滚咗之后一定要饮返一碗汤🤤好清甜超足料👍🏻◽️大刀手切本地牛颈脊🐮🥩新鲜,肉质鲜嫩,带点甘香👍🏻牛味重❤️◽️蟹肉蟹粉饺🥟🦀️超级出色,蟹肉超多,超浓郁❤️🦀皮好薄,所以建议大家唔好煮太耐😆◽️肥美大沙白好鲜甜,完全无沙,虽然餐厅有提供好多酱料,但食材本身都已经好鲜甜,唔需要点酱❤️👍🏻◽️十下三宝滑爽口,弹牙👍🏻非常好食😋◽️顶级野生竹笙好新鲜,食落好爽脆👍🏻◽️酱爆濑尿牛丸呢个建议大家一定要小心食用,因为真系好多汁,煮熟咗之后建议要吹冻少少先食🤭好食😋◽️怀旧果皮鱼蛋果皮味好香,鱼蛋好弹牙😋👍🏻◽️紫菜响铃Lee个好好食,但如果佢再脆啲会更好😂◽️蔬菜拼盘份量超多,粟米超甜,全部蔬菜都超新鲜🫶🏻🌽🥗◽️饮品2罐整体来讲,食物好高质,食材新鲜,汤底鲜甜,另外特别一提,店入边
今次我地就叫左
◽️精选二人餐 $796
◽️大刀手切本地牛颈脊🐮🥩
新鲜,肉质鲜嫩,带点甘香👍🏻牛味重❤️
◽️蟹肉蟹粉饺🥟🦀️
◽️肥美大沙白
◽️十下三宝滑
爽口,弹牙👍🏻非常好食😋
◽️顶级野生竹笙
好新鲜,食落好爽脆👍🏻
◽️酱爆濑尿牛丸
◽️怀旧果皮鱼蛋
果皮味好香,鱼蛋好弹牙😋👍🏻
◽️紫菜响铃
Lee个好好食,但如果佢再脆啲会更好😂
◽️蔬菜拼盘
份量超多,粟米超甜,全部蔬菜都超新鲜🫶🏻🌽🥗
◽️饮品2罐
整体来讲,食物好高质,食材新鲜,汤底鲜甜,另外特别一提,店入边嘅服务员都超级nice👍🏻好贴心🫶🏻见到我觉得冻马上就关细咗冷气,见到汤滚左马上帮我哋装汤,而且仲帮我哋处理埋只鸡添🫶🏻Lee间餐厅值得再去❤️❤️
📍十下火锅 (铜锣湾)
铜锣湾登龙街28号永光中心2楼