2023-01-22
和另一半准时6点上去攞位,当时只有几枱客已经坐低咗等食。我们齐可以直入坐底。叫咗个自选丼set, 我哋拣咗大腩、鱼蓉和海胆。个set 还有茶碗蒸、面豉汤和渍物。另一半觉得海胆好好味!是北海道海胆。我自己觉得大腩切得太薄,有啲到喉唔到肺嘅感觉。所以之后追加多一份吞拿鱼中腩刺身。终于咬落去有轻微幸福嘅感觉😝。食鱼生真系要厚切先好味😆。当日侍应话仲有两份慢煮三文鱼头鲛,我哋叫咗份。我竟然觉得好食过块薄切大腩😅,肉质好滑,每一啖都有一浸浸鱼油香。甜品叫了一份富士苹果芝士蛋糕。喜欢芝士香味的朋友可能不喜欢,因为食不出芝士味。但我超超超钟意!因为我对奶苏有点抗拒。再加上有苹果的甜酸味道,好清新!虽然坐位有些窄,但总括食得开心,服务贴心。虽然好忙,但侍应都会频频帮我们加水。其中一位侍应超醒目,佢望我一眼,我还未开口,佢已经知道我想追加,抵赞👍🏻😆