紫粵軒

Tze Yuet Heen
餐厅: 紫粵軒
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2013-05-20 1213 浏览
第一次写食评是为了紫粤轩 , 因为实在太满足了! 首先紫粤轩系将军澳皇冠假日酒店里面, 一出地铁站, 穿过POPCORN 就到, 真系好方便!我地BOOK左8:00PM, 一去到, 已经比环境吸引, 好靓~ 而且服务员都好有礼貌~ 最紧要D 位坐得舒服, 而我地坐既位隔离有个屏风, 可以隔住D人, very good 我地6个人叫左8样野食, 样样都好好味^^1) 菜干猪肺汤 - 好足料, 差唔多每人都可以饮2 碗, 之后D 料左另上比我地食2)片皮鸭 - 服务员会系我地面前片只鸭, 真系好大只, 而且听到"卟卟"声, 真系好脆呀 3)蒸鲍鱼 - 每人有2只, 仲好大只 , D 汁好味而且鲍鱼唔会好"硬", 完全唔同之前系酒楼食个D咬都咬唔到=.=4)片皮鸭二食 - 系将鸭肉切粒, 之后生菜包住食, 咁样D汁唔会整出泥, 又可以食到生菜好新鲜既感觉 5)金沙虾球 - 第一次食, 虾够大只!! 而且加埋咸蛋酱系虾面真系好好味!6)砵酒蚝 - 蚝有手掌咁大呀, 咬落去仲好多汁, 不过要我用生菜包住一齐食有D难度哈哈~7)龙虾汤响米海鲜泡饭 - 食个时要落D响米, 会"jar"一声,
第一次写食评是为了紫粤轩

我地6个人叫左8样野食, 样样都好好味^^

3)蒸鲍鱼 - 每人有2只, 仲好大只
, 个饭入面有带子同虾, 加埋龙虾汤, 好鲜味
8)蒸寿包 - 已经好饱, 但点都要食, 哈哈~ 个寿包好大个, 仲有好大个咸蛋黄!!!

最后原来酒店有送生果拼盘^^ 个个食到大住个肚走呀 ^^ 环境同食物都好好, 可以再泥呀
2013-05-16
庆祝纪念