2022-10-03
呢间台式火锅非常受欢迎,早一个星期前book都book唔倒7点几晚饭时段,只好book 530.嚟Musea 咁多次都未上过嚟6楼,原来咁宽敞,火锅店门口有几张台仔应该俾人饮珍珠奶茶的。入到去楼底好高,装修好有规划,唔会好迫,我地三个人坐四人台,灯光好暗。入座提供小围裙,好贴心酱油自助,仲有卤肉饭同生果,如果点餐已包,如果好似我地三个人只点二人餐,第三位就需要加19蚊先可用自助bar.我地点咗2人餐再加粟米,猪同蛋饺。汤底鸳鸯,分别要椰子鸡(内有粟米,马蹄),另一个系花胶鸡汤(内有杂菌),两个都好足料,花胶个汤好粘口👍👍海鲜拼盘有虾,圣子,带子,全都高质,当中鲍鱼最新鲜企鹅🐧丸好可爱❤️,其实即系墨鱼浆,味道都可以。粟米唔够甜, 乌冬好弹牙中途送上橙汁沙冰最后有个甜品果冻,虽然系送,但一啲都唔马虎,系茶味果冻,唔甜,中间仲有梅, 成餐感觉好丰富,不过有啲赶,其实用餐时间120分钟唔太够,要岀去攞野,要打卡…,侍应都好忙,所以节奏有啲急促,唔太chill .埋单HKD1223
入座提供小围裙,好贴心
我地点咗2人餐再加粟米,猪同蛋饺。
海鲜拼盘
有虾,圣子,带子,全都高质,当中鲍鱼最新鲜
企鹅🐧丸
好可爱❤️,其实即系墨鱼浆,味道都可以。
粟米唔够甜, 乌冬好弹牙
中途送上橙汁沙冰
埋单HKD1223