2017-12-13
今晚我地3个好友约定系尖沙咀食生日饭,中餐西餐都成日食,今次想食平时少食既野。漫无目的地商量拣咩食之际,有提议去食印度菜🧐上openrice见到呢间印度菜几受欢迎,位置又方便,就拣左呢度。我哋一入去就被印度装横所吸引,全埸侍应至厨师都由印度人主理,相当正宗我地拣左Devil Potato (少辣), Fried Mushrooms, Onion Bajji,我自己好喜欢饮奶茶,所以点咗杯 Bournvita Milk首先出场嘅系 Devil Potato 🥔, 薯仔外脆内软,味道带有少少辣🌶但尚可接受,感觉薯芯软绵绵,口感一流随后不久Fried Mushrooms 🍄都来到,蘑菇外面包薯脆皮,细细粒易入口,质感好特别,不妨一试。至于一碟三个大大个 Onion Bajji, 外型看似点品 muffins 好可爱。其实系炸过嘅洋葱片,放进口以为洋葱碎粒制成,但原来系横切洋葱可保持水份,就算炸过仍好juicy,相当有水准。最后要赞赏这杯杯仔细细嘅奶茶,味浓厚茶香淳,何其满足。值得一提,全部都用上正宗印度碗碟餐具,相当细心别致,令我哋置身于印度当地用餐一样❤大满足❤
最后要赞赏这杯杯仔细细嘅奶茶,味浓厚茶香淳,何其满足。