2021-05-09 71 浏览
平时放工同朋友约食饭都系去开尖沙咀,今次专登揾间未试过嘅餐厅食下。最近天气开始热想食啲清爽啲嘅嘢,又要决定食寿司,一去到嘅时候门口都多人,攞飞嘅时候可以留低电话到嘅时候打俾你,加分位,唔使企喺门口等,不过下次嚟我会选择卜位。一心谂住嚟食寿司所以request左要坐吧枱,对住寿司师傅十足10食omakase咁。职员好细心介绍当日有咩推介,见到餐牌价钱反而有惊喜,于是决定唔嗌餐单点晒想食嘅寿司,都唔算贵。食寿司之前点左个鸡泡鱼鱼干同炸芝士小食,两个上枱都热辣辣,炸芝士仲流心添。我哋每人前前后后点左大概11-12件寿司,一路望住寿司师傅喺我哋前面整,整完放到我哋面前即刻食,师傅都好细心,应该有留意我哋嘅进食速度去调节,所以同朋友可以边倾偈边慢慢食,有种去左日本居酒屋chill嘅感觉。全部刺身都食得出新鲜,可能客人多去货都快,当晚最出色系深海池鱼同埋中吞拿鱼腩,池鱼我同朋友都直情encore左。餐厅冇追交枱,我同朋友边饮边食坐到10:00,临走前同店员倾开,佢哋嘅午市都好抵食,下次过开嚟做嘢一于试吓。