2018-04-04 80 浏览
之前系Dalloyau食过蛋糕同咖啡已经觉得好有水准,好好味!知道PP开埋间Cafe,即刻约朋友一试,仲早一个星期Book定枱!Book左星期五晚7点,可能早少少到左,人客未算太多,可以被安排坐到较入既位置,个环境超正!好有Fine Dinning感觉,静静地、又有柔和既音乐、舒适既灯光、 每枱既距离又唔会好近,真系可以同朋友好好享受晚餐Captain既服务亦都值得一赞,真系称得上热情款待,又细心、又有礼貌。一坐低已经递上menu介绍当日既special同promotion,咁岩果日Happy Hour做紧买一送一,梗系叫返杯红酒饮下啦!我地个叫左2个前菜,一个系Norwegian Salmon Roll、一个系Duck Confit Opera! 三文鱼果个好似系signature,有一定水准,好特别,未食过咁既配撘,绝对值得一试。另一个鸭肉层批,我就更加钟意,本身都唔算劲钟意食鸭,但呢个真系好好味,鸭肉好香,批底有少少脆,口感一流!主菜我地都叫左2款,一个系French Yellow Chicken,另一个系Beef Ragout Spaghetti! 鸡肉两食法,一个香煎、另一

主菜我地都叫左2款,一个系French Yellow Chicken,另一个系Beef Ragout Spaghetti! 鸡肉两食法,一个香煎、另一个我估系慢煮,配埋个汁,真系超级夹!极力推介!鸡肉超级嫩滑!个意粉本身以为无乜特别,点知就咁闻一闻,已经闻到好浓郁既牛肉味!意粉既质感更值得一赞,唔会太淋、又唔会太硬,真系岩岩好!而且个汁好似渗透落每一条意粉度,超级入味!仲有因为之前食过海港城果间Epure Cafe既Burger(同一个集团),除左个汉堡包好好味之外,佢地d薯条都系无得顶!知道朋友热爱薯条,所以都叫左一客薯条,的确无令我地失望,连薯条都好出色!啖啖肉,香脆美味,又唔会油淋淋!朋友都大赞好味!连配菜都超水准!果然厉害!

最后,当然要叫埋甜品啦!虽然已经好饱,但黎到Dalloyau无理由唔食甜品!一向钟意食甜品既朋友一试已爱上,不停同我讲要买多两件返屋企,哈哈!我地拣左signature Opera Cake同strawberry Cake! 真系点饱法都食得落!

总括来说,成餐晚饭都好满足,食物质素高、服务殷勤、环境舒适有情调。我已经约定多两个朋友两个星期后再来多一次,下次可以试多几款菜! Gogogo!
2018-02-24
  • 香煎鸭肝酥皮