2024-11-03
嬲咗,我真系嬲咗!搞到我要写第一篇食评😡鸿星集团星荟大闸蟹二人餐真系伏到一个新高度,千祈唔好去。话说我睇完马田嘅片,唤起我对鸿星大闸蟹餐嘅回忆,于是透过Openrice 买咗星荟大闸蟹二人餐嘅coupon。20/10打电话去订咗2/11位,过程顺利,虽然星荟无打来confirm 台,但我认为唔系间间餐厅会咁做。2/11准时到达,点知原来当日有婚宴包场,分店负责人员事先无知会令我白行一趟不特止,重谎称有打过比我只系我无接听,想将责任推在我身上!翻查电话记录,除20/10我致电分店订位嘅打出电话外,分店并未曾致电我。即使真有致电而我未接听,难道不能留口讯?员工疏忽但推诿责任,实在唔要得😡😡😡2/11无得食,钱又比咗,唯有即场改book 3/11,有讲明系用openrice coupon。3/11到达后,侍应带我哋去set 咗食蟹用具嘅位坐,但问咗茶之后无人来帮我哋嘟coupon 亦无其他表示,以为系因为即叫即蒸所以等等等,原来系无帮我哋落过任何单,我哋之前叫2个灌汤饺都漏咗无落到🙄进食期间,已经觉得味道麻麻、食材质素欠佳都唔紧要,半路侍应竟然来收走我哋个滚水茶壶,话唔够茶壶用,拎咗去比另一
进食期间,已经觉得味道麻麻、食材质素欠佳都唔紧要,半路侍应竟然来收走我哋个滚水茶壶,话唔够茶壶用,拎咗去比另一台🙄真系从未试过咁离奇嘅遭遇。
食物方面,秃黄油拌饭系用普通蟹粉芡,唔系秃黄油。向2个侍应姐姐complain 过整个奇幻遭遇,佢哋只系淡淡然一句无觉得唔好意思的「唔好意思」,呢方面服务口径出奇地一致。
漫不经心的服务,求其是但的食物。鸿星星荟,你好嘢🙈👍🏻