2024-09-24 0 浏览
庆祝特别日子,就梗系揾间气氛优雅嘅餐厅食饭喇。系上环海旁影完相,就行左过黎西营盘呢边,系间评语唔错嘅#lapaloma  一尝西班牙菜,正正位于西营盘地铁站旁,唔洗周围揾车搭。酸汁腌带子配牛油果及香葱酱一字形排开带子刺身,口感丰富,一来唔觉有雪藏味,肉身软软淋,个底仲有牛油果蓉,味道较轻盈,唔会盖过带子嘅鲜甜味,味道酸酸地,一流前菜。慢煮烤乳猪配椰菜仔及蘑菇 钟意烧猪既必试!乳猪皮超香口,起肉起得好准确,猪皮脆如薯片,唔会觉得好硬,旧旧猪肉都好厚又juicy,食落好香好邪恶啊!牛颊肉配薯蓉佐长柄西兰花及蘑菇五大旧叠成座山咁,切开见到有粉红色,有少少惊生,但一入口,不得了,好淋,带点肉汁!牛味香浓,点埋伴随热辣辣薯蓉,就更加惹味!巴斯克焦香芝士蛋糕配杂莓雪芭话明庆祝,点可以唔叫个甜品食,咁不得不赞呢个cake真系好食既,大件得黎唔会太腻,饭后甜品黎讲一流。朱古力雪糕朱古力味都好香浓,但又唔会得个死甜。怕肥又想食甜品值得推荐!
酸汁腌带子配牛油果及香葱酱
酸汁腌带子配牛油果及香葱酱