2010-03-04
我第一次去呢间潮州邨(铜锣湾广场一期6/F)食野!虽然价钱比一般潮州打冷贵D,不过都唔紧要啦!自己都想试下嘛……咁我地5个人去都唔算太肚饿,所以就只叫左5 碟菜同埋1 窝汤 4 碗饭。唔知系唔系我地张单唔贵( 6百几蚊)!有个阿叔既待应全程好串同好无礼貌咁对待我地,我先声明(佢每次帮我地做任何野我都有唔该前唔该后架!!) & (当时唔系爆晒场踢晒脚架!) 系唔系我地食得少,D待应就可以咁样对待D客人先!咁我地食完就当然马上埋单啦,我唔系食完赖皮唔肯走个 D人黎架!我比张信用卡佢,转头佢连埋张签名收据拎返过黎,我本身都唔谂住比小费,不过我都系做呢行,我都想D客会比小费,所以最后我都比左$10 小费佢地!不过到最后,最嬲个个就咪系我自己啰!签卡系有俩张纸,佢比我签个名个阵都分开左架啦同埋连埋张卡放晒系张台度,之后我签完名,佢竟然单手罗返张收据一粒声唔出转身就走左去!如果系我无礼貌先既,我无话可说!我以后有人请我都唔会再去呢间咁既潮州邨啦!!!!食物质数:一般
食物质数:一般