2017-06-22 56 浏览
时隔多日,今天先写哩个食评,其实我一直都喺心入边提醒自己要记住去写,不过实在是最近事多,进入左繁忙期,无烦胶咁多既话,早就写埋佢喇点解我会咁挂住写BBQ Chicken,原因系黎咗咁多次喇,但系一次都未写过,心入边始终都有一份追求完整嘅想法,食过咁多,每一间都有佢地值得我写低嘅原因。呢度成日都场面墟撼,人数众多,美好嘅食物都需要耐性同时间。是日我拣左韩国经典嘅泡菜豆腐汤,正宗韩国系泡菜,酸辣可口,汤饮起来好好胃口,豆腐美容哦。韩国料理点会少得炸鸡,特别系”来自星星的你”之后,现炸的炸鸡,一个字嫩,因为我系无肉不欢既,呢个炸鸡我就最Like喔。我另一挚爱就系紫薯雪山一直如初,单睇造型配色已经无得输,而且气温都已经开始慢慢上升喇,所以食落无会觉得好冰,个人口感不适应过甜嘅食物,不过紫薯雪山嘅甜好似与众不同咁,一般情况我可以自己一个人食晒成个雪山食完炸鸡饮返杯梳打水,滋润又下火

食完炸鸡饮返杯梳打水,滋润又下火
2017-05-28