2021-10-09
今日放工去了深水埗卖电脑配件,行完一轮终于揾到,但陪伴嘅朋友就不停话肚饿,在这里绝对唔担心揾食,不过周围都好多人,人气旺的要排长龙但不是我杯茶,本想行返去西九龙中心揾食,但见到这间潮式口味嘅餐厅,朋友望望就不等我入去了,当然这里都有我喜欢嘅选择,打冷系主打,但餐厅亦有其他选择,先点了个招牌炸蚝饼,再加个清汤牛腩河,同埋鹅片饭,转个头份招牌炸蚝饼先上枱,大大份,蚝饼炸得十分香脆之余,用嘅蚝亦十分肥美,唔会因为炸后变干变细,配埋个鱼露一齐入口味道更出,十分出色好味!而这个清汤牛腩河都十分大碗,清汤牛腩十分软熟之余,牛味浓郁,入口啖啖肉,而清汤汤底亦都十分好味,配上软滑嘅河粉,加上这里秘制辣椒油真系十分刺激好味!鹅片饭亦十分大碟,一片片垒得十分整齐放在香软嘅白饭上,鹅片入口肉质嫩滑软熟,加埋个蒜泥醋,个鹅肉味道更佳!慢慢品尝美食时见到店内有好多厨师同不同客人嘅合照,十分亲切,店员亦好有礼貌,虽然唔系一间太大嘅店舖,但仍然可以给客人一个舒服嘅地方品尝美食,我们都真系要珍惜!
慢慢品尝美食时见到店内有好多厨师同不同客人嘅合照,十分亲切, 店员亦好有礼貌,虽然唔系一间太大嘅店舖,但仍然可以给客人一个舒服嘅地方品尝美食,我们都真系要珍惜!