2023-01-19 309 浏览
以汤品作主食嘅概念店|📍suppe本身只系咁啱路过,但系老板好热情咁介绍佢哋今日供应嘅餐汤同埋套餐配搭,仲俾咗2细啖汤我试味💓服务态度超好🫶🏻搞到我一时忍唔到手买咗个套餐😂♡红酒牛尾汤♡|💰$58呢碗汤嘅配料有红酒、牛尾、蕃茄、甘荀、洋葱。质感相对浓稠杰身,饮落更有满足感🫶🏻虽然唔多觉有红酒味,比较似饮紧牛尾肉份量多嘅罗宋汤💓饮每一啖汤都会饮到满满嘅配料👍🏻绝对系诚意之作❤️‍🔥💡嗌完汤可+$20蚊加配酸种面包/珍珠米饭+饮品💡♡酸种面包配牛油♡|💰不适用面包份量同款式比想像中多,而且有烘热💓卖相又几靓❤️‍🔥片状面包比较硬身有嚼劲配上牛油食好香、已经切半嘅小圆包偏淋身沾汤食几正🫶🏻面包粒就咁食脆口唔淋好过瘾👍🏻♡冷泡桂花乌龙茶♡|💰不适用饮品可以选择桂花乌龙同麦茶,可以再+$8蚊配冷萃咖啡(巴西、单品豆、半日晒)。桂花乌龙好出色,桂花味好重未饮都可以闻到香味🫶🏻饮落清甜🫶🏻但偏嫌有啲细杯🥲❤️‍🔥有兴趣睇更多食评可以follow ig : fatting_eateateat❤️‍🔥
以汤品作主食嘅概念店|📍suppe

♡红酒牛尾汤♡|💰$58