2019-10-25
最近香港越开越多呢类型嘅石烧牛扒专门店. 近近地就拣咗荃湾呢间「牛県」一试🍴小店位置唔算多,但都几多食客. Meun提供唔同牛既部位比客人选择,另外亦有today special一啲比较特别嘅位置. Menu 亦都可以选择唔同嘅份量,200/300/400克等. 餐厅会将已点选既牛扒以煎封方法将牛嘅肉汁锁住,煎至一成熟再放上高温既热石上比客人自己控制牛扒既生熟程度👍🏻点了一份300g平让牛扒🥩平让牛扒价钱比较亲民,300g才是$128. 肉质虽然比较实但食落都算嫩口,但唔算肉味浓. 另一份点选了店员推介的Today Special, 200g的 羽下牛扒 $158🥩 羽下牛扒,是近牛肩胛比较软身同嫩身既部位,食落口肉质比较软而且肉味较香浓😋都几好食~佢唔系Menu上面,所以真系要撞啱𠮶日today special有先有机会试到😁 午市套餐仲包括左一份沙律同埋面豉汤一客😁以呢个价钱黎讲真系算几抵食🙌🏻 而且D staff都好好服务态度,食完都会走过来问下我地意见,味道如何?啱唔啱食?呢间小店绝对会再次帮衬👍🏻
点了一份300g平让牛扒🥩
另一份点选了店员推介的Today Special,
200g的 羽下牛扒 $158🥩