2024-05-27
🍽️ 牛県 (荃灣)📍荃灣享和街49號地下D1號舖-肉肉肉🥩🥩🥩😍😍😍返咗嚟香港之後一直都好想食肉🤭🤭🤭今日專登去到荃灣食呢間朋友介紹既燒肉店🤤🤤🤤好期待💫石燒牛扒-腹心肉($188/200g)腹心肉油花好豐富而且好均勻💦💦每一啖都充滿牛肉香味同肉汁🫶🏻🫶🏻🫶🏻雖然食落好重油香,但完全唔會覺得膩,肉質軟嫩鬆化😝😝最鍾意就係點埋燒汁,令到肉味更加突出😍😍😍💫石燒牛扒-橫膈膜腹肉(封門柳)($198/200g)見到橫膈膜即刻好有興趣🤣🤣🤣原來係牛味濃郁又滑嫩嘅封門柳🤤🤤上枱嘅時候表面已經微微煎過,再石燒一陣就食得🥰🥰肉質軟嫩又超多汁👍🏻👍🏻👍🏻💫鹽燒牛舌芯( $42 )厚切既牛舌燒得好爽口!咬落去每一啖都爆汁🥳🥳🥳而且調味非常夠味,胡椒同鹽嘅比例啱啱好,簡直食唔停口😋😋😋💫明太子雞翼兩隻( $38 )無骨嘅雞翼入邊有滿滿既明太子🥰🥰🥰鹹鹹香香,有微微既辣味🤭🤭咬落仲要有唔少肉汁🤤🤤食落又惹味又滿足🐔🐔🐔-🌟食燒牛扒只要加$32就可以升級做自選套餐!可以任揀汽水/湯/沙律/薯條/飯其中其中三樣,特別要讚吓個沙律好足料好新鮮🥰🥰仲有隻彈牙鮮蝦🦐🦐薯條份量多又香脆🤩🤩性價比好高呀😍😍🌟餐廳好貼心,
📍荃灣享和街49號地下D1號舖
💫石燒牛扒-腹心肉($188/200g)
💫石燒牛扒-橫膈膜腹肉(封門柳)($198/200g)
💫鹽燒牛舌芯( $42 )
💫明太子雞翼兩隻( $38 )
🌟餐廳好貼心,會提供黑色嘅圍裙,燒肉都唔會彈到件衫🫶🏻🫶🏻🫶🏻而且燒肉亦有提供即磨嘅海鹽、胡椒同埋燒汁、紅酒汁兩款醬汁👍🏻👍🏻👍🏻不過個人認為靚嘅牛肉就算唔調味都一樣咁好食呀🤩🤩🤩
🌟餐廳真係好受歡迎啊,好彩我哋早到,入座之後就已經成場滿晒,仲有人排隊添🤣🤣🤣大家記得要book位啊
推薦指數:5/5
抵食指數:4/5