2020-07-29
📌 面.睦月~黄埔疫症底下有po番啲陈年旧相🤣之前去咗黄埔区揾食 去咗几间良心小店💛试咗一直以嚟好想试嘅瀑布阔面🍜比起普通乌冬更为特别!装修主要系系日式风格为主 有好多猫猫饰品🐱位置唔算好多 不过人流好多而家禁止堂食 所以大家经过可以叫外卖因为套餐真系几抵食 有三款前菜 面豉汤主食同饮品 包你食得饱😝午餐同晚餐价钱差唔多 不过下午茶餐更加抵🤪餐厅主打流水乌冬同瀑布阔面 而且有饭同多款小食选择好多一定会揾到你想食嘅😋1️⃣ 天妇罗冷瀑布阔面 𝗔𝘀𝘀𝗼𝗿𝘁𝗲𝗱 𝗧𝗲𝗺𝗽𝘂𝗿𝗮 𝗖𝗼𝗹𝗱 𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 $𝟴𝟱 转定食+$𝟭𝟬 (𝟱/𝟭𝟬) 每款定食都有三款前菜 酸瓜 中华沙律 枝豆仲有面豉汤 同日式罐装饮品🤩而主角冷瀑布阔面大概有六片好滑身 质感偏向弹牙饺子皮嘅阔面🧐配上特制酱油 旁边还有白萝卜蓉 蒜同生鹌鹑蛋特制酱油味道偏淡 唔太适合重口味人士天妇罗反而仲正 有炸虾🍤炸番薯🍠炸茄子🍆不过大家真系要预咗冷瀑布阔面系冇乜味😅2️⃣ 叉烧瀑布阔面 𝗙𝗹𝗮𝘁 𝗡𝗼𝗼𝗱𝗹𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗦𝗹𝗶𝗰𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗖𝗵𝗮𝘀𝗶𝘂 $𝟳𝟴 (𝟳/𝟭𝟬)
疫症底下有po番啲陈年旧相🤣
之前去咗黄埔区揾食 去咗几间良心小店💛
试咗一直以嚟好想试嘅瀑布阔面🍜
比起普通乌冬更为特别!
装修主要系系日式风格为主 有好多猫猫饰品🐱
肉质半肥瘦 不过我𠮶旧系偏瘦
瘦嘅部份肉质嫩口🤤好淋 几入味
个人就唔太食肥膏🙈
材料仲有两块日式鱼蛋 半只糖心蛋 甜腐皮 木耳😍
材料都几丰富 一定会食得饱!
味道算普通 不过性价比高😁
环境服务🥂: 8/10
推荐指数👍🏻: 6.5/10
🍴: 面.睦月
📍: 红磡湖光街7号联盛大厦地下10B1号舖
🔍: 12:00-16:00,18:00-22:30(Mon-Sun)
☞︎ 同地区餐厅 #hkhungryfoodie黄埔
☞︎ 同类型餐厅 #hkhungryfoodie日式