家賀屋刺身寿司專門店

Harvest House Sushi
2023-10-02 105 浏览
最近好少食日本嘢,所以我就叫男朋友快啲带我去食,佢就揾咗呢间日本餐厅带我去食。我哋嗌咗好多唔同嘢食。佢哋嘅时令秋刀鱼真系好新鲜,肉质嫩滑,一啖落去就有𠮶种特有嘅鲜味,仲有啲油脂嘅香气,真系令人回味无穷。另外,我仲试咗佢哋嘅麒麟生啤,真系一流!饮落去冰凉爽口,泡沫细致浓郁,令我好享受𠮶刻。如果你系一个啤酒爱好者,呢度绝对系一个值得嚟试嘅选择。不过,最令我惊喜嘅系佢哋嘅柠檬碳爽果冰酒。呢杯饮品冻得好爽口,夏天嘅消暑良品。柠檬嘅酸味同碳酸气嘅爽感真系好搏味,加上啲新鲜嘅水果,令味道更加丰富,一饮而尽。我仲点咗佢哋嘅特选刺身盛,入面有时令鲜鱼同中本鲔鱼腩。刺身新鲜,切得薄薄片,入口即化。尤其系中本鲔鱼腩,肥美多汁,咬落去真系好滋味。除咗刺身,我亦试咗佢哋嘅酒肴三味同埋冷稻庭手打乌冬。酒肴三味包括牛油果软壳卷同盐烧吞拿鱼鲛。牛油果软壳卷炸得香脆,牛油果同软壳蟹嘅结合真系好新鲜。盐烧吞拿鱼鲛则系鲜嫩多汁,盐烧嘅风味令味道更加突出。至于冷稻庭手打乌冬,面条弹牙有嚼劲,配料丰富。记得试下佢哋嘅时令秋刀鱼同麒麟生啤,你一定唔会后悔!

记得试下佢哋嘅时令秋刀鱼同麒麟生啤,你一定唔会后悔!