红日晚跟👦🏻试咗呢间系湾仔的中东菜餐厅𝔽𝕣𝕒𝕟𝕔𝕚𝕤 全场只有我哋一枱亚洲食客🤣全部都系外国人坐ʙᴀʀ枱 唔太肚饿 店员推介完就点咗3样嘢食 ·┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · / 𝙼𝚎𝚣𝚎 /✿ 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐄𝐠𝐠𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭 $𝟗𝟎:ᴘᴇᴘᴘᴇʀ .ᴄʜɪʟʟ.ʏᴏᴜʀᴛ混合而成的酱茄子🍆配🫓 蛮开胃的 每人分到2块🫓 ✿ 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐑𝐢𝐩𝐬 $𝟏𝟔𝟎:当晚厨师推介的主食都有羊 不过叫咗条鱼同埋睇ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ对羊的评价不一 就叫个前菜试吓先 完全唔系前菜分量的羊架😂😂可以媲美主菜喔 这款羊食很出色👍🏻羊肉烤得香脆 用乳酪做酱 中和腻感 因为太多慢慢食 就算冻咗都好食 / 𝙼𝚘𝚛𝚎 /✿ 𝐖𝐡𝐨𝐥𝐞 𝐒𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐬 $𝟐𝟒𝟎:呢个鱼一样好中东风 用上好多香料 ᴇᴢᴍᴇ系土耳其的碎蔬菜泥 由辣椒🌶️ 洋葱🧅 大蒜🧄 欧芹叶 蕃茄🥫酱 再加柠檬🍋 橄榄油 孜然 盐 胡椒调味 口感比较湿润 食落似平时屋企ᴍᴀᴍɪ的蒸鱼 等候时间颇长 个人更推荐羊肉🙋🏻‍♀️ ·┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · 几乎每道菜都有乳酪 我地几钟意 不过由于前菜好丰富 建议先点咗2款

·┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

/ 𝙼𝚎𝚣𝚎 /
✿ 𝐁𝐮𝐫𝐧𝐭 𝐄𝐠𝐠𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭 $𝟗𝟎

✿ 𝐋𝐚𝐦𝐛 𝐑𝐢𝐩𝐬 $𝟏𝟔𝟎

/ 𝙼𝚘𝚛𝚎 /
✿ 𝐖𝐡𝐨𝐥𝐞 𝐒𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐬 $𝟐𝟒𝟎

·┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ ·

几乎每道菜都有乳酪 我地几钟意 不过由于前菜好丰富 建议先点咗2款 然后唔够先加 人均~💲𝟐𝟓𝟎

𝐖𝐡𝐨𝐥𝐞 𝐒𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐬
𝐖𝐡𝐨𝐥𝐞 𝐒𝐞𝐚 𝐁𝐚𝐬𝐬