2024-09-13 1770 浏览
终于俾我book到食呢间位于湾仔嘅隐世意式小馆✨ 由于太多人预约 小馆只开放两星期内时间做预约😶‍🌫️ 真系要mark schedule 抢时间餐包🍞非常出色!唔好睇小跟餐餐包🥖 口感好似酸种面包 柔软得黎又有口感 仲食得出啖啖牛油香味 配上的牛油🧈更混合左紫菜 有少少咸香味 食到停唔到口Carbonara egg 🥚最最最期待嘅菜式😙 egg york cream mix with cheese, 加上风干猪面颊肉 口感好creamy 又唔会好腻 每人一只唔洗争 卖相好岩打卡Hamachi Carpaccio 🐟油甘鱼配埋青瓜🥒片 入口非常清爽 作为前菜好开胃 份量都比较的骰 tubetti 🍝Pasta有好多唔同款 今次拣左比较signature嘅Tubetti 入面有鱿鱼🦑 加强口感 煮法仲加左青柠🍋‍🟩 将海鲜味升华 成个pasta都好挂汁 Yellow chicken (half) 今次叫左半只 yellow chicken煮法口味上都比较相似 sauce 系用cream同gravy煮 鸡口味都系嫩滑 但系自己个人就更加欣赏中式煮法 咁鸡味会更出突出Tiramisu 去意式餐厅

餐包🍞

Carbonara egg 🥚

Hamachi Carpaccio 🐟

tubetti 🍝

Yellow chicken (half)

Tiramisu
去意式餐厅食tiramisu 一定唔会中伏 espresso 同 cream 比例平衡 唔会太苦亦唔会太腻

餐厅内里装修温馨舒服 更有少量高枱可作轻松chill drink 营造到小餐馆嘅温馨感✨
2024-05-02