2023-11-21
我平时都非常钟意一饮Sake🍶🍶一路食串烧🍢🍢所以都会不定时揾D未试过嘅居酒屋试下!湾仔有间隐世居酒屋,门口有一个好大既"炎"做招牌非常抢眼;餐厅内有张好宽阔嘅吧枱,全店以木系和风为主题,墙壁仲有好多吾同嘅Sake🍶做摆设,真系未叫嘢食都已经想先饮两杯😛店员好用心咁同我地解释餐牌,由和食、烧物、饮品到主知都有介绍到,非常详情👍我地选择左店长嘅推介:⭐鶏汤(非常浓郁嘅鸡味,喺餐厅自家制嘅,真系好好饮)⭐鸡肝最中- 鸡肝好入味,送sake一流⭐酒盗深海池鱼- 刺身好新鲜,好鲜味⭐关东大根天妇罗- 大根好甜,其他蔬菜都炸得好好,一D油腻嘅感觉都冇烧物🍢日本鸡肝素、鸡肠、熟成手羽先鸡翼、鸡心元、鸡气喉、烟熏鹌鹑蛋、腐皮牛肉卷、厚扬豆腐、鸡皮海老、🍘Onigiri烧饭团🍶大纳川天花红心 720ml 全晚嘅食物非常美味,串烧烧得非常之合时间,唔干身👍🏻同店长推荐嘅sake一齐食,非常配合;而且每一道菜都睇得出用心制作,而且餐厅环境气氛零我地感觉好舒服,我同朋友食得好开心,会再次到访,试下其他唔同嘅sake🍶😊
所以都会不定时揾D未试过嘅居酒屋试下!
我地选择左店长嘅推介:
⭐鶏汤(非常浓郁嘅鸡味,喺餐厅自家制嘅,真系好好饮)
⭐鸡肝最中
- 鸡肝好入味,送sake一流
⭐酒盗深海池鱼
- 刺身好新鲜,好鲜味
⭐关东大根天妇罗
- 大根好甜,其他蔬菜都炸得好好,一D油腻嘅感觉都冇
烧物
🍶大纳川天花红心 720ml