2022-11-02
某日红日下午决定出去走走,本来一心打算去日月星街一带食pizza,点知当日walk in冇咁快有枱,最后唔打唔撞去咗bookmark咗好耐嘅Francis。呢度的确几适合brunch饮杯野慢慢倾吓偈,几多外国人到访,local就好少,有种置身异地旅游嘅感觉🤣Menu设计简单易明,食物份量唔大,share is caring👍🏻如果选择困难或第一次去想试哂signature dish ,不妨拣let us cook,避免不必要麻烦🤪Hummus配热辣辣flatbread基本上都唔会点出错,hummus够creamy同smooth,不过鹰嘴豆味唔算好突出,略嫌橄榄油有啲太抢戏。最有惊喜莫过于烤八爪鱼,八爪鱼唔会烤到刚刚好带点浓,Harissa先系重点🌶少辣嘅辣酱亦几惹味。虾都可以,通常食开garlic prawn多,依个中东style的确几有风味,点包都系一流!而依度嘅Kafta系将羊肉同牛肉打碎做成肉丸,再加上蕃茄酱同青葱,味道唔错。整体食物质素唔差,环境几chill,但我未必会翻兜🫣
整体食物质素唔差,环境几chill,但我未必会翻兜🫣