2014-08-23 2607 浏览
听朋友讲759云吞面好好味,好多人排队,我今日下午茶时间都去凑下热闹,等左几张台就到我哋,坐低后举手落order,侍应全部背住客人企系水吧位,过左一阵我叫左企系收银位隔离似系经理嘅男人落单,我哋order左一份西多士,一个云吞河粉走蒽,一杯餐饮冻奶茶,经理有复单,正准备走,同台对面的男客人都order左一个面一杯餐饮,等左一阵,冻柠茶来了,我话我哋系冻奶茶,侍应马上换,又过左一阵,云吞面来了,我话系云吞河唔系面,跟住又换,哩个时候同台男客人已食紧面饮紧嘢,西多过左一阵都来了,但个云吞河等左半个钟,其间上左2次牛腩面系唔系我地,同台和我都无叫牛腩面。oh my god,真系火都嚟,我追左3个侍应跟,个个行埋水吧讲完就走,等等等.............对面客人食完走左,再来一个客人已食紧云吞面,过多一阵云吞河到了,个汤好多泡,我问侍应云吞河系唔系平时都有泡,如果平时都系咁嘅就无野啦。侍应答我:我帮你换左佢。最后我取消单,埋单走人。新开张乱系正常,我体谅,但错单追咁多次,系唔系应该专人跟返足呢?本人好懒上网写咁多字,但今日食得好唔开心...
,我话我哋系冻奶茶,侍应马上换,又过左一阵,云吞面来了
,我话系云吞河唔系面,跟住又换
,其间上左2次牛腩面系唔系我地
,同台和我都无叫牛腩面。oh my god,真系火都嚟
,如果平时都系咁嘅就无野啦。侍应答我:我帮你换左佢
。最后我取消单,埋单走人。
2014-08-23
下午茶