2008-01-04 39 浏览
入到去我同个阿婶1号讲要"酸辣汤净水饺",然后我阿妈话要"酸辣汤水饺面"。同时间,我同阿妈忙住揾纸巾抹d chairs,每张都污糟......阿婶1号唔知搞乜,听错晒我地讲野......另一个阿婶2号都行埋黎睇下乜事我睇错左个餐牌,问两位阿婶点解唔系$25,个阿婶2号发恶大大声问我边度睇到系$25......经过三次改单及开火后,上台既系一碗"酸辣汤水饺面"同埋一碗"酸辣汤水饺粉丝"。我阿妈叫左个某个阿婶换走佢,d阿婶问我几次食唔食粉丝,我几次都系答唔食。最后阿婶3号拎走我碗野,隔走d粉丝,有礼貌咁拎返黎,佢话之后"6"返3只水饺俾我。故事完结。食物评语:酸辣汤过咸,豆腐"鞋",唔用木耳但用左云耳,切到大大旧咁......亦冇其他料。水饺皮薄,包法亦合适,可惜馅料过咸。服务评语:阿婶1号明显地系"广东话有限公司",点解唔直接揾人帮手落单?见到我地抹chairs又唔主动揾布抹。阿婶2号态度恶劣。阿婶3号一般。我对哩类食店唔会期望有好好既服务,但至少唔要入去食野要受人气。

故事完结。

阿婶2号态度恶劣。
阿婶3号一般。