2017-10-13
原本睇openrice睇人食D小菜好正, 咁我地一行四人操左上黎但原来好多小菜系要预订先得, 冇预订得好少选择, 正打算走的时候佢地极力推荐打边炉, 再睇下隔离枱食紧既野都好似几讨好我地又懒得再揾食咩, 就留系度食边炉未够七点已经好多人冬瓜榣柱汤底我地想要个清清地既汤, 店员就推荐D个比我地, 入面好多料下, 冬瓜, 秀珍菇, 榣柱都好足料, 我饮左啖都觉得正黑柏叶同行有朋友唔食牛, 连阵味放左汤都唔OK, 最后我地让步食黑柏叶佢就OK。讲真, 我平时都好怕食牛柏叶因为知用好多化学野去漂白佢, 所以黑柏叶我会食得放心好多, D个黑柏叶放落去渌15秒就好食, 好爽口, 都几好味桂花蚌份量都唔少下, 每人都有两三旧食, 食落爽口, 而且几鲜甜手打蟹籽墨鱼滑好多蟹籽! 用黎增加口感系一流既, 而个墨鱼滑好弹牙, 几重墨鱼味芝士虾丸可以话系完全冇沟粉, 起码我食唔出先, 虾, 全部都系虾黎, 好真材实料下, D虾又新鲜又弹牙, 配合香浓既芝士, 配合得岩岩好, 好食帝皇蟹肉棒D个就比较一般啦, 但叫得蟹棒都预左系咁上下既味, 佢SIZE都比平常食开既大即炸响铃每人都有两旧, 几抵, 上枱果阵系
佢地极力推荐打边炉, 再睇下隔离枱食紧既野都好似几讨好
我地又懒得再揾食咩, 就留系度食边炉
未够七点已经好多人
冬瓜榣柱汤底
黑柏叶
桂花蚌
份量都唔少下, 每人都有两三旧食, 食落爽口, 而且几鲜甜
手打蟹籽墨鱼滑
芝士虾丸
帝皇蟹肉棒
即炸响铃
每人都有两旧, 几抵, 上枱果阵系热既, 正, 放落汤度系咁意渌3秒就好食, 外淋内脆, 而且唔算好多油, 我觉得几好食
白菜仔
呀妈教落, 食左咁多肉梗系要食下菜啦, 白菜都几大碟下, 够晒
鸟东
乌东, 几烟靱下, 几好食, 食埋鸟东大满足
虽然食唔到小食有D失望(下次我会记得BOOK定), 但估唔到佢个边炉真系几正, 用料新鲜, 札实, 会再黎! 茶位+酱油20蚊位算合理, 因为佢有D特别既茶 (唔记得左名), 都几好饮, 要加一但九点前埋单原来9折, 之系唔洗加一, 都几抵呀