2019-03-19
夜晚放工之后同朋友黎打边炉。呢到位置系炮台山同天后之间,距离两个地铁站都唔算远,但少黎天后既我地都系要睇地图😂餐厅既座位都算阔落,仲有卡位坐。餐牌写哂汤底同火锅料,原来仲有泡饭、米线同炖汤拣😲我地拣左滋润椰子鸡煲,火锅料就叫左安格斯雪花牛肉、西班牙黑豚肉、安格斯牛丸、桂花蚌珊瑚蚌双并、羽衣甘蓝,另外仲叫左综合水果茶同柠檬柚子梳打。店员好贴心,会将豉油整热,另外仲可以加葱花、蒜蓉呢d做酱汁。首先黎既系椰子鸡煲,店员建议等滚左后先饮汤同食鸡肉,然后佢就会加汤,佢另外会俾只碗仔可以片走汤多余既鸡油。等d汤滚左之后就可以开始落料喇。安格斯牛丸够爽口弹牙,仲有d好肉牛筋系入面,好够味,但岩岩拎上黎食时要小心烫口。之后都陆续落埋其他料,黑豚肉同雪花牛肉都好好食,唔会老,好易咬。第一次打边炉食羽衣甘蓝🥬,原来都几爽几好食。双并蚌就唔好煮太耐,食落又系好爽口,完全唔会韧。饮品我叫左梳打,配打边炉系一流,但见到朋友点既水果茶都好想有试下,见到好多客人都点呢杯。朋友话唔会太甜,饮落岩岩好,又够大杯!
餐厅既座位都算阔落,仲有卡位坐。
餐牌写哂汤底同火锅料,原来仲有泡饭、米线同炖汤拣😲
等d汤滚左之后就可以开始落料喇。
第一次打边炉食羽衣甘蓝🥬,原来都几爽几好食。
双并蚌就唔好煮太耐,食落又系好爽口,完全唔会韧。