2023-04-03 150 浏览
🌕Hello我系Moon🌕估唔到依家餐厅虽然叫私房菜,但原来有任食嘅火锅放题!🤣我都系朋友讲先知道原来尖沙咀呢间新南苑私房菜系做紧火锅放题,而且入边嘅质素都好高!😍火锅放题有唔同嘅价位,😝如果想食得豪气啲嘅就可以好似我哋咁嗌大满贯餐!😋依个大满贯餐真系好丰富,😙会有一款煲任食,又有新鲜嘅刺身,牛肉,同埋唔同嘅火锅配料,😆食足180分钟真系相当满足!😏坐低之后会有几款嘅小食,无骨凤爪同埋泡菜,真系好开胃!😝另外我都好钟意佢哋嘅排骨,呢个香酥排骨真系炸得好香口!🤓食完小食就可以食刺身啦,🤭呢度嘅刺身好新鲜,三文鱼好香嘅鱼油味,😗剑鱼腩同埋鲍鱼刺身都系令我觉得有惊喜!😎之后就可以拣自己想食啲咩煲,我哋一致都想试吓餐厅嘅招牌麻辣鸡煲,🤩可以自己选择辣度,🤤等咗几分钟之后就可以加入餐厅嘅油炸鬼,之后再翻炒一下就得啦!😗呢个麻辣鸡煲好惹味,🤤系一个会食上瘾嘅感觉!鸡肉嫩滑仲好入味,份量都好足够!😋餐厅嘅上菜速度真系好快,完全唔使担心要饿着等!🤗火锅汤底有好多选择我哋就拣咗椰子花胶汤,清新嘅味道,🤤就啱晒而家呢个季节啦!🤫趁呢个时候就系整返个火锅酱汁,😏餐厅嘅每一个角落都有Marvel Figure
🌕Hello我系Moon🌕

小食

香酥排骨

刺身

招牌麻辣鸡煲

椰子花胶汤

趁呢个时候就系整返个火锅酱汁,😏餐厅嘅每一个角落都有Marvel Figure ,🤩估唔到火锅放题店都有咁多多Figure ,🥳真系好型!搞到我都忍唔住影返几张相!😜

话咁快就上咗牛肉拼盘俾我哋啦!😌牛肉拼盘份量好足够,而且好新鲜,😋我自己就钟意食手切牛颈脊,🥰所以之后都有追加几次!佢嘅肉味香浓,又有口感!😍
牛肉拼盘
手切牛颈脊

A4黑毛和牛肩胛都好正!😉口感肥而不腻,油脂好香,☺️柔软嘅口感非常好味!😍
A4黑毛和牛肩胛

呢个套餐主打嘅嘢食,又点止以上𠮶啲呢?😏海鲜拼盘亦都系令我有惊喜!🤣龙虾真系超级超级新鲜,入边仲有虾膏㗎!😍龙虾嘅肉质爽嫩弹滑,仲好鲜美!🥰
海鲜拼盘

火锅配料选择都唔少,不过一定唔可以错过依度嘅新鲜鲍鱼!😤鲍鱼超新鲜,打卡嘅时候仲见到佢哋郁㗎!😏口感爽嫩又鲜甜,🤤即刻加单要多几只!🤭
鲍鱼

另外冰豆腐同埋枝竹都系值得一嗌,😤两款嘅豆制品都系打边炉必备!🤓因为佢哋吸汤汁嘅能力真系好强,😎真系唔可以错过!🥸
火锅配料

虽然话系火锅放题,但系都要注意营养均衡嘅!😂一人一个菜篮就可以做到营养均衡啦!😏非常清甜嘅蔬菜,用嚟解腻就啱晒!😍而且菜篮入边嘅种类好多,🥰唔使惊单一嘅菜式食厌!😝
菜篮

饮品方面,就可以自己去拎,😋选择都几多,有罐装同埋玻璃樽装!无糖茶同埋汽水都好啱打边炉!😎

结尾食返个3.6北海道牛乳奶冻🥰,就为成个火锅放题画上一个完美嘅句号喇!😋
3.6北海道牛乳奶冻

🌕最后MoonMoon真系好满意依间私房菜嘅火锅放题,质素真系好高!而且海鲜都系超级新鲜嘅!服务态度亦都好好,唔会有漏单嘅情况,上菜仲好有效率添!🌕
2023-04-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
小食
香酥排骨