2017-10-08 57 浏览
天气开始凉又系时候打边炉 同朋友喺铜锣湾行街, 见到呢间火锅英雄派传单, 横掂都未食嘅就试下呢间啦装修好有"中国风"味道,而且位置阔落, 门口仲有酒既摆设,唔知系味老板珍藏呢 前菜: 八小碟. 当中包括有花生,莲藕,芽菜,木耳, 青瓜,猪耳等等。 有辣有唔辣任君选择。 另外呢度亦都有围裙提供,打边炉前可以著围裙,就唔使惊整到件衫打边炉梗系要饮竹蔗茅根水喇,无咁甜,岩晒我养生野生菌汤: 呢间汤入面起码有四,五种茹类。 打边炉前先试一试汤底,味道清香, 适合素食或者减肥人士。 羊肉, 上台已经闻到好骚嘅味道, 滚完食落口简直成个口都系骚咪, 难得羊肉都有呢个质数,正芫茜猪肉丸: 入面除咗有芫茜同埋猪肉之外, 另外仲加咗豆腐, 口感嫩滑即叫即炸嘅响铃,上台时仲热辣辣鹅肠,新鲜爽口面条, 劲钟意呢只咁阔嘅手工面条, 用嚟打边炉, 吸进汤底精华,口感一流猪爽喉, 即系猪嘅喉咙。 以前喺大陆做嘢成日食, 喺香港好少见。 难得呢度有嘅梗系即刻嗌啦, 猪爽喉口感爽口, 点酱汁食一流,必嗌呢间重庆火锅畀我好大惊喜, 无论系食物或者服务态度, 都好高质素,下次再嚟食

天气开始凉又系时候打边炉

打边炉梗系要饮竹蔗茅根水喇,无咁甜,岩晒我

即叫即炸嘅响铃,上台时仲热辣辣

鹅肠,新鲜爽口