2011-10-03
早前同另一半经过"泰皇"食店门口佢话有兴趣想试下~相对其实我又无特别想试啰可能见食店既台凳比较迫~如果夜晚食饭感觉会好唔自在之后上网睇过下介绍~话食店由泰国人煮理而食评都唔错所以另一半话唔食晚餐的话~不如去试食个lunch呢食店原来12点先开~所以唯有闲逛一阵再返转头帮衬食店地方唔算大~但想像到夜晚full晒真系坐得好迫相反lunch早去比较少客~可以慢慢食感觉唔会好赶我地各自叫set lunch~餐饮同样+$转个.."芒果汁"好杰身既鲜芒果汁..真材实料~超冻而且甜度刚刚好"泰式干炒牛河"因为我唔食牛~所以要求转用猪肉食材每样少少..加起黎好多料河粉炒得好干身好滑~睇上去好似好油但其实食完之后~个碟底系无乜油呢猪肉好松软~整体炒河好够味而且炒得好香蔬菜配料好多~刚好既熟度..炒得好脆身"海南鸡饭"鸡味唔突出~味道普普通通油饭加入黄姜粉调制~口感唔油腻中带少干饭味我接受到而且比较少食到油饭加黄姜粉不过相对油饭既香味~就比黄姜粉盖过另一半ma ma地钟意食依个饭~唔岩佢心水个汁一般另外跟上一碗汤..好重味精送上甜品~唔太甜..味道都ok整体食物炒功好够镬气~个河粉唔错海南鸡饭就一般呢..
佢话有兴趣想试下~相对其实我又无特别想试啰
可能见食店既台凳比较迫~如果夜晚食饭感觉会好唔自在
之后上网睇过下介绍~话食店由泰国人煮理而食评都唔错
所以另一半话唔食晚餐的话~不如去试食个lunch呢 食店原来12点先开~所以唯有闲逛一阵再返转头帮衬
食店地方唔算大~但想像到夜晚full晒真系坐得好迫
相反lunch早去比较少客~可以慢慢食感觉唔会好赶
好杰身既鲜芒果汁..真材实料~超冻而且甜度刚刚好 "泰式干炒牛河"
因为我唔食牛~所以要求转用猪肉 食材每样少少..加起黎好多料
河粉炒得好干身好滑~睇上去好似好油
但其实食完之后~个碟底系无乜油呢 猪肉好松软~整体炒河好够味而且炒得好香 蔬菜配料好多~刚好既熟度..炒得好脆身 "海南鸡饭" 鸡味唔突出~味道普普通通 油饭加入黄姜粉调制~口感唔油腻中带少干
饭味我接受到而且比较少食到油饭加黄姜粉
不过相对油饭既香味~就比黄姜粉盖过
另一半ma ma地钟意食依个饭~唔岩佢心水 个汁一般 另外跟上一碗汤..好重味精 送上 甜品~唔太甜..味道都ok 整体食物炒功好够镬气~个河粉唔错
海南鸡饭就一般呢..服务亦不过不失