2024-10-22 171 浏览
前排同老板喺炮台山见客,成功倾到单生意,所以佢话带我喺附近食日本嘢庆祝下㖞!佢左带我黎「究极堂」,位于炮台山地铁站附近,非常方便。餐厅装修几有居酒屋嘅风味,环境几阔落,坐得好舒服!老板话佢上次嚟食过,佢觉得呢度嘅卷物好出色,所以就叫咗两款:四重芝士炸虾卷:芝士味好香浓,里面嘅炸虾非常弹牙,而且卖相好吸引,果然系好正嘅卷物!黑松露牛油果软壳蟹卷:我好钟意食炸软壳蟹,而呢份卷物就将软壳蟹发挥到淋漓尽致,配合埋牛油果,令到口感更加有层次!忌廉薯饼:细细份,炸得好香脆,系小食嘅好选择!粟米汁焗牛油帆立贝:由于即叫即做嘅关系,需要等比较耐,但系等待都系值得嘅,因为啲帆立贝好鲜甜,而且真系好香嘅粟米味,正!和风炒杂菜:健康之选,唔会好油,而且都有好几款蔬菜一齐炒。蟹棒寿司系老板叫嘅,佢话都唔错!迷你鳗鱼饭拼牛肉乌冬:份量啱啱好,鳗鱼饭个汁好惹味。牛肉乌冬嘅牛味十足,乌冬面都几弹牙。

餐厅装修几有居酒屋嘅风味,环境几阔落,坐得好舒服!

忌廉薯饼:细细份,炸得好香脆,系小食嘅好选择!

和风炒杂菜:健康之选,唔会好油,而且都有好几款蔬菜一齐炒。
蟹棒寿司系老板叫嘅,佢话都唔错!